Front Engined Porsche Club Fórum

Front Engined Porsche Club Fórum
Pontos idő: csüt. szept. 09, 2010 5:39

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1828 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 122  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: 944
HozzászólásElküldve: vas. ápr. 11, 2010 6:02 
Mod
Mod

Szia Tomiki!

Legalább szerencséd volt a tükörlappal, hogy könnyen kijött! A kicsinek is kell tudni örülni :-)
Lecseréltem a zöldön a lengőkarokat alura és a torziós rugókat 944-re. Na ez egy igazi orál-anál volt. Ugye a 76-os torzióstok nem hasonlít a 78 utániakra és ezért azt oda beszerelni átalakítások nélkül nem lehet. Szóval beszereltem, mert gondoltam csinálnak ilyet a bgarasok (azt hallottam) akkor nem lehet lehetetlen. Nos, két nap alatt úgy is áll és olyan is amilyennek kell lennie, de egy akkora cigi, hogy el sem tudom mondani. A bogarasok akik ezt az átalakítást megcsinálják biztosan terheltek :-) A lengőkaron kívül minden más!! A fékrárcsa a kézifékkötél, a gátló még egyszer nem állnék neki az biztos. #-o

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: szomb. ápr. 10, 2010 12:31 
Lelkes fórumtag
Lelkes fórumtag

Nnna, megcsináltam a tükröt :) Ha valakit érdekel, olvasson tovább.

Először a kapcsolónál matattam egy kört, de ott továbbra is minden rendben volt: áram és test ott voltak, ahol kellettek és maga a kappcsoló is rendben irányított. Ugyanez volt igaz a középkonzol irányváltó kapcsolójára is.
Megigazítva az érintkezőket a bal oldali megbízhatóvá vált. Az eddig is ment, csak nem megbízhatóan, de az így OK lett. A jobb oldalin viszont nem változott semmi: továbbra is csak jobbra-balra billent és azt is kicsit furcsán.
A kapcsolási rajzból leszűrtem, hogy a fel-le billenés mágnese független az irányváltótól, így meg tudtam állapítani, hogy a jobboldaliban nem megy a mágnes. Kábelszakadásra gyanakodtam, de előbb leszedtem a jobb tükröt. Tüskés volt, nem bajonettes, viszont olyan gyönyörűen kijöttek a helyükről mindenféle erőteljes feszegetés nélkül, hogy öröm volt nézni! Egyszerűen ki lehetett szedni az üveglapot, majd a mozgató mechanikát is.
Itt derült ki, hogy a csatlakozóban laza a fehér vezeték, vagyis pont az, amelyik a mágnesé. Mivel áram volt benne, megszorítva kapásból jó lett a fel-le mozgatás is, viszont mindre ordítva reagált a tükör (a bal helyesen működik).
És akkor kiderült, hogy a tükröben lévő csatlakozóban felcserélték a motor vezetékeit. Vagyis elvileg már bontotta ezt meg valaki, hacsak nem gyárilag rontották el :) A két veetéket visszacserélve most tökéletes a jobb oldali is.
Kimértem a jobb oldali fűtését is: kap áramot, tehát az is jó. Ezután a baloldalit már nem szedtem szét, hiszen az működik. Szerettem volna bezsírozni a mozgató mechanikát, de ahhoz szegecseket kellett volna fúrni stb. így inkább hagytam. Egy kicsit nyöszörögnek, de talán nem vészes ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: csüt. ápr. 08, 2010 7:36 
Lelkes fórumtag
Lelkes fórumtag

Uhh, ez a feszegetés para :roll:
Ja, kábelek jók, már ameddig mérhető, addig jó volt fél éve, amikor mértem :lol:
Köszi!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: csüt. ápr. 08, 2010 7:31 
Mod
Mod

Szia!

Feltehető az egyikoldal a másik helyére. Három tüske van. Nem hidegben próbálkozz az 50% + :-) Agresszíven ki kell feszíteni, hogy alá tudj nyúlni olyan agresszíven amit nem gondolnál! Ha a mágnes nem kapcsol át akkor az lehet kábel hibe is!!!!! A kapcsolónál kimérted, hogy elmegy?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: szer. ápr. 07, 2010 7:26 
Lelkes fórumtag
Lelkes fórumtag

Megnéztem tegnap este, tüskéshátú sün (SÜN!) lesz a rohadék, mert alul csak két picike luk van, ami gondolom esővíz kivezető, főleg, hogy messze (2-3 cm) vannak az üveglap síkjától. Óóóó, hogy rohadna meg, aki kitalálta ezt a tüskét :evil: Viszont csak 3 tüske van? Az eggyel kevesebb a 4-nél, amire számítottam a PET ábra alapján =D> így legalább pont háromszög alakban fog mad eltörni az üveg, már látom :-k
"Csakazértis" lesz a vége, mert most már csak az elektromos tükrök függőleges állítása nem megy a kocsiban, minden más elektromos dolog OK, úgyhogy ha véletlenül lejön a tükörlap, még akkor is jön a függőleges "irányváltó" mágnes hibakeresése. Mert a motorok jók, csak a mágnesek lesznek kkontak hibásak, hogy föl-le nem billennek a tükrök.
Viszont még egy kérdés: a jobb-bal tükörlap egyforma? PET szerint van sima meg konvex tükör, illetve 86-ig meg 87-től. De én eléggé úgy érzem, hogy a bal oldaliban tulajdonképpen semmit sem látok hátra, szóval csak dísznek van ott, hacsak nem egy jobbos van ott is - feltéve, hogy esetleg mégis különbözők? :-k
Előre is kösz a tapasztalat-alapú választ :idea:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: szer. ápr. 07, 2010 7:17 
Mod
Mod

tomiki írta:
Amúgy a tüskést úgy kell, hogy körbe-körbe csavarhúzóval és közben imádkozva, hogy el ne törjön az üveg? Uhhh, az tényleg para :-k

A három tüske talpát kell megkeresni a tükörlap hátsó felén és azt kell támadni különben bisztos a kudarc. Továbbá ha nincs szerencséd, mert a műanyakok keményednek a tüstke a mü.a hüvelyben olyan fixen áll, hogy eltörik a tükörlap mire kijön, szóval igyen para ahogyan fogalmaztál! Eredményekben gazdag projektet kívánok :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: kedd ápr. 06, 2010 14:35 
Lelkes fórumtag
Lelkes fórumtag

Amúgy a tüskést úgy kell, hogy körbe-körbe csavarhúzóval és közben imádkozva, hogy el ne törjön az üveg? Uhhh, az tényleg para :-k

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: kedd ápr. 06, 2010 14:31 
Lelkes fórumtag
Lelkes fórumtag

Köszi, akkor majd ezek függvényében ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: kedd ápr. 06, 2010 14:27 
Mod
Mod

Szia Tomiki!

A tükör inkább évjárat függő szerintem. Ha van alul középen kis lyukacska akkor bajonett záras, ha nincs akkor tüskés és azt kivenni, na az para! Az ablakemelő könnyen szerelhető az ablakszigetelés meg egyszerű mint egy faék, de ha deformálódott akkor oda húzod ahova akarod az visszamászik a megszokott helyére :-(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: kedd ápr. 06, 2010 14:05 
Lelkes fórumtag
Lelkes fórumtag

Kérdések:
- a régi 44 (24S) külső tükrét is elforgatható bajonett zár tartja, amit alulról lehet csavarhúzóval elérni vagy azt valahogy máshogy kell leszedni?
- mennyire para kiszedni az elektromos ablakemelőket? szeretném bezsírozni őket, mert küszködnek plusz az üveg-kárpit találkozást is megigazítanám, hogy csússzon is meg szigeteljen is
Köszi!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: kedd ápr. 06, 2010 10:17 
newbie
newbie

Hahó, szükségem lenne Porsche 944hez (turbo/S2) hátsó lökös alatti spoilerre/diffuzórra. Jó utángyártott is. Elsősorban a gyári turbo típusú érdekelne, de jó az a fajta is amelyik az "egybefajta" ami körbeöleli a kipufogót.

Előre is köszi!

mobility@index.hu

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: vas. feb. 28, 2010 18:04 
Lelkes fórumtag
Lelkes fórumtag

Nnnnnna...
Itt a tavasz, dagad a ... Porsche-szerelő kedv :twisted:
Szóval úgy döntöttem, itt a remek alkalom megcsinálni a bal első tompítottat. Szisztematikusan kezdtem a szakaszos hibakeresést: központi elektornika kiszed (persze kormány stb. után), mér, anyáz: jó, de lámpa nem ég. Tovább, biztosjtok, mér, anyáz: jó, de lámpa nem ég. Folytat stb. míg eljut oda, hogy a tápvezeték a lánpától visszafelé számolva 10 cm-re volt elszakadva #-o legközelebb onnan kezdem el majd rángatni a drótot. Annak ellenére, hogy sejtettem, hogy ott a hajlongó részben lesz a gond, azon belül persze nem akartam 100 helyen felvágni a szálat, szóval így lett meg. Na de at ott kicserélni, rugalmasabbat behúzni, beforrasztani stb. na, nem részletezem, végül csak meglett.
Mindeközben ismerősnek kellett rádiót beszerelni 80 valahányas Corolla GT-be, persze ott sem volt minden triviális. De utána jött nála egy kis érdekesség: a bal első - már nem létező - fékbetétek ragaszkodtak a tárcsához de úgy, hogy félóra alatt sem tudtam levenni a nyerget, úgy egyben volt ott már mindenki. Hagytam is végül.
Aztán még meforrasztottam a hátsó ablakfűtést, megigazgattam a néha kontakthibás tempomatot, és most mindenki boldog :) ((De azért egy garázs továbbra is jól jönne...))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: csüt. feb. 25, 2010 21:17 
newbie
newbie

Helló!

Köszi az infokat, ami az igazsághoz tartozik gőzöm sem volt róla, mitől van benn olyan passzentosan a gömbcsukló. Volt egy különbejáratú elképzelésem, hogyan megy bele az aluminiumba a gömbcsukló szerkezet, ezért nem is kérdeztem senkitől. Azt hiszem az alábbiak ismeretében jobb is ha nem részletezem az elképzelésem. Amúgy semmi különbséget nem gondoltam az érdi és a gyári feljavítás közt,talán annyit, hogy a gyári feljavítottal megmarad a régi alkatrész ami hempereg a garázsban, és évekig nem dobom ki mert "jóleszazmégvalamire" ja meg mert rá van írva PORSCHE. Ja a szerelőnek igazából az a lényeg (mert valami ISO meg mittudomén milyen minőségbiztosításos műhely), hogy csak új alkatrész beszerelése esetén vállal garanciát és felelősséget.
Szal az a lényeg, köszi, és jó lesz nekem is az érdi.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: csüt. feb. 25, 2010 11:08 
Mod
Mod

Szia Tomiki!

A nyomtávrudak lettek cserélve az axiális csukló miatt, legalábbis a futóműves emberednek nem tetszett ezért kicseréltük. Ezen felül van még (csak, hogy képbe kerülj) alső gömbfej oldalanként egy-egy, a kormányműben két persely a fogasléc végén, és a kormánykardán ami még kopoghat.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: csüt. feb. 25, 2010 10:57 
Lelkes fórumtag
Lelkes fórumtag

erről jut eszembe: nekem néha ropog a kormányom :( pedig volt valami felújítás, csak nem tudom, mi :D Ákos, mi is volt? Külső összekötő csere vagy valami ilyemsi, nem?

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1828 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 122  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra