Gyurma írta:
Hali!
Minden relatív! Itt van pl. a gyertya. Fajtától és használattól függő. Nekem a K&N gyertyák 130 (!!!) ezret bírtak. Erre nem szeretnék semmilyen kommentet,mert egyrészt sejtem milyen reakciók fognak születni,másrészt nem a hülyeségemet szeretném reklámozni! Csak arra utalnék,ha már van alattatok néhány lóerő és ezt ki is akarjátok használni,de úgy,hogy ne essen be a porcelán a hengerbe,akár új gyertyáknál is,akkor vegyetek odavaló gyertyát,ahová menni fogtok. Megéri! Egy jó minőségű gyertya kétszeres ára és még a reális használata is a háromszorosa,(LEGALÁBB!) Persze itt sem a spórolásra utalok,hanem a teherbírására és a hatásfokára.
Ezek csak ajánlások a szervízkönyvtől....de érdemes betartani vmennyire...de főleg a garancia miatt rövid ennyire a periódusok, h még véleltelül se menjen addig semmi se tönkre....
Persze nem kell minden alkatrészt lecserélni akkor amikor mondja...relatív persze!
De a kopó(bb) alkatrészeket nem árt....mert később ugye többe kerül egy nagyobb felújítás....
Toyota-ban a gyertya 6 évesen lett lecserélve 60.000 km-el....lehet bírta volna még....
Porsche-ban nemtom miért lett de biztos meg volt az okuk a srácoknak....de 20.000-ént főlősleges sztem is....
Rotor 24 évet bírt....

De ez teljesen más! De a szemét pont nem Németben Nürburgring napján adta meg magát??!!!
Másnapra megvolt az alkatrész csak akkor már nem lehetett rámenni a pályára ugyhogy kimaradt....